vineri, 6 martie 2015

Faceti economie pe termen lung cu sisteme fotovoltaicePana nu de mult, parcurile cu sisteme fotovoltaice erau un vis rupt parca din lumi extraterestre.  In prezent, acum putem sa ne montam panouri solare chiar si pe casa, iar daca crezi ca sunt prea scumpe pentru buzunarul tau, afla cu Uniunea Europeana este alaturi de tine. 

In momentul de fata poti obtine finantare pentru achizitionarea de sisteme fotovoltaice, si pentru fiecare kilowat /h eliberat in retea primesti 6 certificate verzi cu valoare cuprinsa intre 40 si 52 de euro.
Probabil te-am facut sa te gandesti la sisteme fotovoltaice, putin mai mult decat inainte, nu-i asa? Sistemele fotovoltaice pot fi si independente. Cu alte cuvinte nu trebuie sa alimentezi si alte cladiri, daca nu vrei, te poti rezuma la tine si la casa ta. Finantarea europeana ramane insa valabila si in cazul acesta. Iar daca optezi pentru sisteme fotovoltaice independente, chiar si Guvernul Romaniei iti acorda cateva procente din valoarea sistemului cumparat, in asa fel incat sa te incurajeze sa achizitionezi energie nepoluanta. 

Investitia se vede cel mai bine pe termen lung. Desi investitia initiala se ridica la cateva mii de euro(din care o parte sunt finantati de U.E. si o parte de Guvernul Romaniei), vei reusi sa economisesti la facturile de electricitate si incalzire si chiar apa calda. Rezolvi trei lucruri deodata, cu un singur sistem instalat.
Daca, pe de alta parte alegi sa livrezi in retea si altora, din energia generata, vei avea parte si de profit. Acesta porneste de la 2000 de euro  si practic nu are limite, si asta doar din certificate verzi, nemai vorbind de profitul brut pe care il vei produce din veniturile adunate.

Desigur, aceste proiecte sunt majore si au nevoie de multa atentie si dedicatie, astfel ca nu sunt pentru oricine. Dar cei care aleg sa faca acest lucru nu vor avea regrete pentru ca vor avea numai de castigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu